Casal Català a Minnesota

La web del Casal Català a Minnesota

Bloc/Blog Post New Entry

Podrem votar?

Posted by Imma Cabotí on February 6, 2014 at 9:30 AM

Resum de la reunió de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) el 28 de desembre del 2013 a Barcelona:

http://www.fiecweb.cat/index02.php?id=159

Si aneu al link, veureu que parla (entre d'altres coses), de les perspectives de reforma de les lleis electorals per a permetre la participació democràtica dels catalans de l'exterior. Aquí sota hi cito els fragments més rellevants: 

"En l'hipotètic cas que l'Estat espanyol pactés amb el Govern català la legalitat d'aquest referèndum seria el cens electoral (inclòs el CERA) el que s'utilitzaria en aquesta situació sense cap mena d'exclusió dels catalans de l'exterior. Si finalment es convoca una Consulta organitzada des del Govern català aleshores, i segons l'avantprojecte de Llei de Consultes en discussió al Parlament de Catalunya, s'utilitzaria el Padró Municipal i no el cens electoral i això deixaria als catalans de l'exterior sense poder votar en aquesta històrica consulta.

L’alternativa apuntada, des d’alguns Grups Parlamentaris, consistiria en la creació d’un Registre Voluntari d’Electors de l’Exterior. Una fórmula que, en principi, pot ser acceptable a condició que els vots emesos a partir d’aquest Registre siguin plenament computables, es faci una campanya d’inscripció a aquest Registre en plena col·laboració entre el Govern Català i totes les entitats catalanes de l’exterior amb la necessària anticipació"

Personalment, el fet que aquest enregistrament no hagi començat encara m'inquieta. Si la LOREG es modifica a temps, amb una mica de sort podrem votar per a les Eleccions al Parlament Europeu del maig. Pel que fa a la Consulta o Referèndum...la situació no ens és molt propicia. Us mantindré informats.

Una abraçada

Imma 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments