Casal CatalÓ a Minnesota

La web del Casal CatalÓ a Minnesota

De facto martial law in Catalonia 

As members of the Catalan community in the USA, we denounce the repressive actions of the Spanish government in Catalonia.  Today the Spanish police has arrested 14 officials  of the Catalan government, illegally entered the centers of government,  continued the assaults to the press, entering newspaper offices to confiscate computers, electronics, envelops and writing materials. It has also entered messenger companies, violating mail privacy by opening personal correspondence. People have converged to Barcelona and to the centers of other cities denouncing the attacks on liberty and human rights, and asking for the right to self-determination of Catalonia and the freedom to vote about it on October 1.

Vot de la Catalunya Exterior al Referendum de l'1 d'Oct.

 

Benvolgut/da,

Us informem que com a català/na resident a l’exterior i inscrit/a al Registre de catalans residents a l’exterior abans de la signatura del Decret 139/2017, de 6 de setembre, de convocatòria del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya i, amb edat de 18 anys o més a data d’1 d’octubre de 2017, formeu part del cens electoral per al Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya 2017.

Si voleu exercir el vostre dret a votcliqueu aquí 
i introduïu les dades de verificació de la vostra identitat que siguin requerides. Un cop valideu la vostra identitat, accedireu a un lloc web on us haureu de descarregar la documentació electoral i seguir les instruccions que hi consten per poder fer efectiu el vostre vot.

Si teniu alguna incidència amb el vostre vot, expliqueu-nos-la a: votexterior@referendum.cat

Rebeu una cordial salutació,


 

Q&A en referència al vot a Amèrica del Nord

Q1. Quan imprimeixi la papereta del vot, ha de ser en un full de mida A4?

A1. No, no cal. Pots fer servir Letter paper size, que és el full "estàndard" a Amèrica del Nord. 

 
Q2. No trobo el sobre petit C6 de 114 x 162 mm. Puc fer servir una altra mida?
A2. Sí, però la mida ha de ser la més semblant possible a la del sobre C6. 

Hi ha dues coses a tenir en compte:
a. El full amb el vot s'ha de doblar per la meitat i de nou per la meitat (i prou) i, per tant, ha de cabre així en el sobre
b. Aquest sobre més petit ha de poder entrar a l'urna. Per això és millor que el sobre sigui més petit i no més gran que el C6.


Q3. S'accepten sobres que no siguin blancs?
A3. Sí, s'accepten. Les instruccions no especifiquen color. No obstant això, recomanem sobres blancs per a la papereta amb el vostre vot. (Recordeu que cal reproduir les mateixes condicions de vots de passades cites electorals o les més semblants possibles).

Q4. El vot es pot enviar a un lloc diferent de l'especificat (la Delegació)?
A4. No, no es pot. S'ha d'enviar a l'adreça especificada a l'email que heu rebut.